De aard van het leven.

21.04.2022

Een nieuwe spirituele visie voor deze tijd.

  • Waar gaat het om in mijn leven?
  • Wat is mijn persoonlijke levensopdracht?

Dat zijn de vragen die mensen zich steeds vaker stellen. En stilaan beginnen mensen zich blijkbaar te herinneren waarvoor ze hier gekomen zijn.

Veel mensen willen niet langer deel uitmaken van de macht en hebzucht die onze aarde verwoest, die elke natuurlijke bron volledig uitput en de natuur vernietigt.

Meer dan ooit hebben we nood aan rust en inkeer en aan ongerepte natuurlijke schoonheid, leven met meer respect voor de natuur.

Genieten van de natuur

Consuminderen

Dagelijks vraag ik me af waarom het nooit eens genoeg is?
Het woord consuminderen spookt hierbij heel vaak door mijn hoofd.

Door te consuminderen sta je toch helemaal anders in het leven. Minder willen bezitten, betekent ook minder moeten gaan werken. Waarom ook niet beter en meer samen materiaal delen en meer gaan samenwerken? Waarom ook niet eens eindelijk die arbeidsuren verdelen, waardoor er meer vrije tijd ontstaat? Meer tijd voor jezelf, je gezin, je familie en vrienden. Meer rust en ontspanning, minder burn-out en/of stress... We gaan er denk ik allemaal veel beter van worden.

Een boek dat ik ooit heb gelezen en dat me daarbij ook wist te inspireren is van Alain Grootaers, ZIN, over leven in de 21ste eeuw.
In Z!N verkent Alain Grootaers met een humoristische en open blik de mogelijkheden voor het nieuwe leven: wat als we nu maar drie uur per dag zouden werken?...

Zin

Wat als?

Wat als je ook echt mag gaan doen wat je graag doet?

Door vanuit je hart en met liefde je talent te gebruiken en in te zetten, kan je veel meer GEVEN en daar haal je ook voldoening uit.
En om te kunnen blijven geven, dien je zelf geregeld te kunnen bijtanken, dat is weer investeren in jezelf.

Dat is hoe het leven bedoeld is.

De afgelopen maand heb ik bij ‘lief lijf’ kort en bondig weer tips gedeeld over investeren in jezelf. We mogen echt niet vergeten hoe belangrijk onze eigen oplaadmomenten zijn en hoe waardevol we als mens -elk op zich- zijn. Ook persoonlijke groei bepaalt voor een groot deel het zinvol leven.

Geven en ontvangen

Je daden volgen je energie, je blijft doorgeven wat je geschonken wordt. Je bent een doorgeefluik, je laat ontstaan door te ontvangen en geeft aan anderen, waarbij je ook van anderen mag ontvangen.

We onderschatten nog altijd die innerlijke kracht, het kunnen afstemmen op de bron en hoe mooi synchroon het leven reageert en werkt volgens de kosmische wetten. Wat we met heel ons hart voelen en willen doen, brengt ons in actie. Zo trek je op wonderbaarlijke wijze elke volgende stap aan.

Zelf zie ik dan hoe elke hindernis die ik onderweg tegenkomt, een test is. Hoe graag wil ik dit? Laat ik me afleiden van mijn doel? Of ga ik steeds opnieuw met hernieuwde moed verder op mijn zelfgekozen pad naar mijn doel?

Soms ontdek ik door mijn groei ook een beter pad naar een sneller en beter resultaat. Dan stel ik mijn daden bij, zo lang ik maar liefdevol kan verder gaan. Groeikansen en mogelijkheden zijn bedoeld om mijn talent te blijven inzetten en tegelijk te ontvangen wat me toekomt.

Dat is de weg die we nu gaan, onze ware spirituele aard onderzoeken en met nieuwe doelstellingen ons leven verder leiden. En het leven zal zich verder ontvouwen, zoals het oorspronkelijk de bedoeling was.

Twee kampen

Er zijn echter nog twee kampen.

  • Zij die zich steeds meer open stellen voor een breder spiritueel inzicht.
  • Zij die zich hiertegen verzetten en blijven strijden voor economische en financiële zekerheid.

In welk kamp zit jij?
Ik geloof dat we met zijn allen ons dagelijks werk steeds meer gaan aanpassen en afstemmen op een allesomvattend gezonder wereldbeeld, want het kan echt beter. Samen brengen we de wereldvisie op een hoger plan.

Kristine

Het hoger plan