Een gezonde geest in een gezond lichaam

17.09.2021

Heb jij een passie?

Een passie kan gewoon een hobby zijn, maar het kan ook zijn dat je al jaren heel erg bezig bent met een bepaald onderwerp, zonder dat je er verder iets mee doet.
Zo heb ik al jaren een passie voor gezonde voeding waarbij ik me uiteraard ook verdiep in wat niet zo gezond is voor het lichaam.

Dat is ooit begonnen met de E-nummers.
We kregen daar tijdens een les op school iets over te zien en ik ben sindsdien -intussen nu 32 jaar geleden- steeds etiketten blijven lezen, om te zien of die ongezonde E-nummers wel of niet aanwezig zijn in de producten die ik aankoop.

Na zoveel jaar sprokkelen heb ik intussen schriften en mappen vol informatie en ook daar wil ik meer mee gaan doen. Het komt ook al kort aan bod in mijn traject van de fluistering van je ziel.
Goed zorg dragen
voor ons innerlijk voelen kan je perfect aanvullen door ook je lichaam de juiste voeding te geven.

Toen ik daarnet tijdens het op-rommelen mijn aantekeningen over voedingssupplementen terugvond, kwam ik op het idee om gewoon meer te gaan delen over mijn zoektocht naar hoe je je lichaam gezond kan houden. Kleine aanpassingen in je dagelijkse routine kunnen een groot verschil maken voor je algeheel welzijn.

Yoghurt en fruit

Je bent wat je eet!

Onze voeding verandert ook mee met hoe we in het leven staan. Hoe bewuster je bent van welke impact voeding heeft op zowel het milieu als onze eigen gezondheid, des te meer we ook gaan stilstaan bij wat we eten en door wie onze voeding wordt geproduceerd.

Blijkbaar krijgen we slechts 40% van wat ons lichaam echt nodig heeft, met moeite uit onze voeding en ook de klassieke voedingsdriehoek stond helemaal op zijn kop toen Kris Verburgh zijn boek uitbracht over de voedselzandloper.

Neen ik ga hier geen pleidooi geven over wat je wel en niet moet gaan doen, maar deel wel graag enkele tips, die je zelf kan gaan toepassen.

Want, bij een gezonde geest hoort ook een gezond lichaam!

Gezond je dag starten

Als eerste start ik mijn dag met een halve kop warm water die ik verder aanvul met koud water. Een kopje lauwwarm water blijkt een prima start voor je lichaam. Na een nacht slapen heeft je lichaam water nodig en lauwwarm water blijkt heel goed te zijn voor de werking van je organen.

Heb je wat meer tijd? Doe er dan nog het sap van een half geperste citroen bij. En als je je vetverbranding wil stimuleren, dan voeg je daar een beetje kaneel aan toe.

Daarna neem ik een douche en gun mezelf daarbij een extra boost, door bewust te genieten van de sensatie van het stromende water over mijn huid, de zeep voelen en ruiken, dit alles zalig laten binnenkomen en zo mijn hoofd nog even op non-actief houden. Nog even niet aan het werk denken, dat kan best nog wel even wachten!

Daarna neem ik een glas water en neem daarbij mijn voedingssupplementen.
Ik ga hier niet uitleggen welke supplementen ik neem, want als je hier verantwoordt wil mee beginnen, vraagt dit goede ondersteunende kennis en ik voel me niet geroepen om mensen daar in te begeleiden.

Wat wil ik wel gaan doen?

Ik heb hier verschillende ‘gezonde’ recepten en denk er over om ze voor je uit te proberen en maandelijks iets te delen op mijn website onder de rubriek lief lijf.

Waarom ik dit doe? Zo zorg ik zelf ook consequent goed voor mijn lichaam.

Welke recepten?

Nieuwsgierig? Elke woensdag vanaf oktober, plaats ik een videopost. Video 1 gaat over gezonde voeding, in video 2 deel ik een mentale gezonheidstip en in video 3 deel ik een fysieke gezondheidstip. Elke laatste woensdag ga ik LIVE, om vragen te beantwoorden en het thema van de volgende maand aan te kondigen.

Wil jij dit ook voor me delen met anderen aub?

Ik zou het gewoon heel fijn vinden als veel meer mensen iets gaan doen aan hun algehele gezondheid!
Wil je op de hoogte blijven van elke nieuwe aanvulling en mijn blogs? Schrijf je dan hieronder in voor mijn 2 wekelijkse nieuwsbrief.