Hoe ontdek ik wat ik echt wil?

25.06.2020

Veel mensen zijn zoekende, vraag niet naar wat men zoekt, ik had er zelf ook geen flauw benul van en toch voelde ik me zoekende.

Innerlijke rijkdom.

Als we de geschiedenis induiken, kunnen we alleen maar vaststellen dat we op alle domeinen van het leven vooruitgang hebben geboekt.
Maar alle welvaart, luxe en hulpmiddelen die hebben geleid tot een gemakkelijker leven, zijn niet gepaard gegaan met groeiende innerlijke rijkdom.
Het verleden was vaak een strijd in overleven, nu voert men nog dagelijks strijd, alleen betreft het nu vooral ons innerlijk leven.

Men zegt vaak, het leven is een reis, je bent onderweg, maar heel vaak dwalen we ook af van ons levenspad en eens we de weg kwijt zijn, komen we misschien wel op een punt dat we het helemaal niet meer weten en hoe moet het dan verder?

Aangezien we al zo lang negeren wat we voelen en we zijn gaan werken en leven zonder bezieling, weten we niet zo goed meer wat we nu echt willen. Onze kinderdromen zijn vervlogen, waar zijn al onze dromen gebleven?


Kind princesje

Het vraagt moed om waarachtig te leven.

Wie slaapwandelend door het leven blijft gaan voelt een diepe onrust, die onrust wil ons bewust maken van onze dwaling. We zijn te ver aan het afwijken van onszelf, van het waar-achtig leven.
De bezieling is weg, dus wordt het tijd om weer te gaan doen wat je graag doet.

Emotionele verwaarlozing remt mensen in hun groei en toxische emoties, gedachten en relaties zorgen ervoor dat we het contact met onze behoeften zijn kwijtgeraakt.

Het niet invullen van behoeftes is de grote stressfactor in ons leven, het verzwakt en ondermijnt onze immuniteit en laat dat nu juist hetgeen zijn waar het de laatste tijd allemaal om draait. Zou het dan toch zo zijn dat er meer zit achter deze covid-tijd?

Ontwaken.

Misschien moeten we allemaal wakker worden en gaan beseffen dat we ook op een andere manier willen leven en is het de bedoeling dat we weer leren voelen, weer dichter bij onze behoeften komen.
Weer gaan ontdekken wat je echt wilt!

Hoe doe je dat dan?

Alles waar je energie van krijgt, alles wat je moeiteloos afgaat, alles waar je blij van wordt, alles waarbij de tijd voorbij vliegt,… is wat voor je is bedoeld.

Intuïtie

Liefde

En liefde is hierbij het sleutelwoord. Liefde is je weten afstemmen op je behoeften, vinden dat je het waard bent om aan al je behoeften te voldoen.

Geraak je er niet alleen uit?


Heb je nood aan een leidraad of iemand die even met je meewandelt?

Soms heb je een gids nodig om je pad terug te vinden.
Misschien mag ik je daarbij helpen?