Ken je eigenwaarde.

08.12.2022

Hoeveel vind jij jezelf waard? Kan jij eerlijk jezelf waarde toekennen?

Het jaar loopt op zijn einde. Het is weer tijd om de balans op te maken en stil te staan bij nieuwe voornemens voor het nieuwe jaar. Stilstaan bij wat is geweest en wat het jaar heeft gebracht en opgeleverd.

Maar staan we ook stil bij onze levenslessen?

In het leven groei je, sta je stil of ga je misschien wel achteruit op zakelijk vlak, maar ook op persoonlijk vlak hebben we veel te leren. We zitten allemaal in een leerproces en hoeven daarom niet over anderen maar ook zeker niet over onszelf te oordelen.

Onze ziel reikt altijd naar liefde.

Onze ziel reikt altijd naar liefde

Eigenwaarde

We verlangen allemaal naar warmte, kameraadschap en kwaliteitsvolle relaties met echte diepgang. En alleen liefde wijst ons hierin de weg.
Als jij enkel je waarde afweegt op basis van wat je hebt bereikt in het leven, vergeet je een heel belangrijk aspect, namelijk je innerlijke groei.

Erken en respecteer onvoorwaardelijk jouw waarde als mens.

Eigenwaarde is niet hetzelfde als zelfvertrouwen
Eigenwaarde, is het algemene besef iets waard te zijn, je verdient het, het gaat om wat jou toekomt, en hoe jij dient behandelt te worden. Als je in liefde naar jezelf kijkt, erken je je eigenwaarde.

Zelfvertrouwen, is het gevoel dat je over jezelf hebt. Je uiterlijke verschijning en je vaardigheden bepalen je zelfvertrouwen en dat verandert naargelang de situatie. Als je tevreden bent met je uiterlijk, ervaar je zelfvertrouwen. Ben je ergens goed in, dan heb je zelfvertrouwen als je ook net dat kan en mag doen.

Onbewust trekken we ervaringen en situaties aan, die weerspiegelen wat je zelf gelooft dat je toekomt.

Loopt je leven wel zo goed als je zou willen?

Misschien wordt het inderdaad wel eens echt tijd om die balans op te maken.

Niet alle pech of moeilijkheden komen voort uit een gering gevoel van eigenwaarde, soms kan het een uitdaging zijn, een zegen, een les en stuurt het onze aanpak en gedachte ergens in bij. Soms is het een vorm van time-out, zodat je kan terugblikken, overschouwen en bijsturen tot persoonlijke groei.

We hebben ook allemaal al eens dingen gedaan, gedacht en gezegd, waar we spijt van hebben.
Onze waarde is niet afhankelijk van hoe perfect we zijn. Doorbreek de viscieuze cirkel door jezelf niet zo streng te veroordelen.

We doen allemaal ons uiterste best, waartoe we op dat moment in staat zijn, ondanks onze eigen beperkingen, verwondingen, overtuigingen, angsten, normen, waarden en onlustgevoelens.

De fouten die je hebt gemaakt, kan je niet uitwissen, je kan ze alleen maar in de toekomst zien te voorkomen en in het verleden hoeven we niet langer te leven. Vergeef jezelf voor gemaakte fouten.
Jezelf vergeven, herstelt je eigenwaarde.

Het leven is een opwaartse spiraal als jij voor jezelf beslist dat het beter kan. Wanneer jij je levenslessen erkent en in liefde blijft, word je sterker, helderder, wijzer en vaardiger en op deze manier herontdek je de waarde van jezelf en alle levende wezens om je heen.

Ik ga ook even na-mijmeren en terugblikken en de balans opmaken van het afgelopen jaar.
Bij ‘lief lijf’ ga ik nog even verder, want na vergeving en het herstellen van je eigenwaarde, zijn we klaar om in volle overgave een ander leven aan te gaan.

  • Kan jij eerlijk zeggen wat jij werkelijk wilt in het leven?
  • Durf jij de sprong te wagen?
  • Of kleine sprongetjes maken in de richting van je ware droom?

Dromen worden werkelijkheid, wanneer we ze beginnen te behandelen alsof ze werkelijkheid zijn.
Door meteen te stoppen met uitstellen en onze dromen niet langer te ontwijken, maar NU meteen, vandaag al, en elke volgende dag verder aan onze droom te werken, gebruiken we concreet en gefundeerd onze EIGEN WAARDE.

Vaak durven we het niet te proberen of denken we dat we ‘het niet kunnen’, de waarheid is echter dat we bang zijn om het te proberen en als je het niet probeert weet je ook niet of je je hartenwens wel of niet zou kunnen waarmaken?

Eigenlijk ontwijken we bewust 'spirituele hulp'. Niets of niemand onthoudt ons onze droom, maar door zelf onze 'medeschepper' te ontkennen, ontkennen we zelf onze ware droom!

Ga voluit voor je dromen

Wanneer we ons committeren aan onze echte dromen, committeren we ons aan onszelf. Wanneer we ons aan onszelf committeren, committeren we ons ook aan vertrouwen op de kracht die ons heeft geschapen.
Dan stemmen we ons af op de ware kracht van het universum:
de Grote Schepper door wiens kracht alle dromen mogelijk zijn.


Julia Cameron

Soms ontbreekt het ons aan steun. In plaats van hulp te krijgen, stuiten we alleen maar op een reeks obstakels… (ik kan er intussen een boek over schrijven). Maar het enige dat je dan te doen staat is verder doen, verder werken aan je droom.

Kan je daar hulp bij gebruiken? Volg lief lijf, maak een hartkompas en volg verder mijn aanbod. Wil je op de hoogte blijven van mijn aanbod?

Meld je dan hieronder aan

Je dromen waarmaken

En dan wil ik je nog een mooie terugblik wensen en heel veel mooie vooruitzichten voor het komende jaar.

Dit was mijn laatste blog voor dit jaar.

Graag tot in 2023!

Ik wens je alvast prettige feestdagen, een zalig Kerstfeest en een schitterend 2023, waarin je al je dromen mag gaan waarmaken!


Kristine