Liefde vraagt absoluut alles

10.07.2019

Liefde is hartverscheurend

De hunkering naar een allesomvattende liefde kan je niet opvullen
door buiten jezelf op zoek te gaan.

Hartjes

Laat je opnemen in de oneindige omarming

Je moet bereid zijn je hart te laten breken, je hart wijd-open durven stellen... en wanneer het openbreekt, ontdek je dat het allemaal liefde is die het open breekt en je hart nog wijder opent, zodat het zich volledig bloot kan geven.
Laat die intensiteit toe.

Want wie zich afsluit voor de liefde, wie zich denkt te moeten beschermen, maakt zich los van het leven en dat geeft een gevoel van vervlakking, emotieloos, ongevoelig voor het leven zelf, zo verlies je de liefde.

Wie zich volledig openstelt voor de liefde, zal door zich volledig open te stellen voor alle hartenpijn dat dit met zich kan meebrengen... een bredere context ervaren en zo zelf liefde worden, dan kan je in een zee van liefde baden, er in opgenomen worden en zo zal de hartenpijn zelf als liefde voelen.

Het leven is doordrongen van liefde en zo ervaar je een nimmer eindigende omhelzing.

Je bent de liefde zelf

Laat in liefde ook het licht op al de delen in jezelf schijnen waar je niet trots op bent, de delen die je niet accepteert, de gevoelens die je liever niet hebt, laat er je liefde op schijnen totdat uiteindelijk alles liefde wordt.

Liefde is niet kieskeurig, ze houdt absoluut van alles.

Probeer er in te verdrinken, geef je eraan over en ervaar de oneindige liefde.
Zodra je je bloot geeft, is er niets dan liefde.
Door alles wat onbemind is aan de liefde aan te bieden, blijft er niets anders over dan louter liefde, louter acceptatie en totale vrede.

Liefde is een oneindige omarming, het weefsel waaruit het universum is opgebouwd, ze is overal.

Zoek de liefde niet buiten jezelf
Liefde is er altijd en overal, dus kan niemand van buitenaf jou liefde geven, want die is er al.

Maak niemand het object van jouw geprojecteerde liefde.

Je kan een ander niet verantwoordelijk maken voor hoe jij je voelt.

Als je je aandacht op deze manier verengt en je dus de brede omarming van het leven en de grote liefde kwijt bent, zal je altijd een gevoel van leegte, eenzaamheid en afhankelijkheid ervaren.

Deze hunkering naar een allesomvattende liefde kan je niet opvullen door buiten jezelf op zoek te gaan. Die behoeftigheid en afhankelijkheid zal zelfs afkeer oproepen, want wie wil nu de verantwoordelijkheid op zich nemen om jouw hunkering naar liefde, dat gat dat jij dus voelt, te moeten opvullen? Jouw gevoel bemind te worden invullen zal leiden tot verwijten, verontwaardiging en desillusies.

Een ander kan jou nooit compleet maken

Een ander kan je nooit de liefde geven waar je zo naar hunkert. Liefde is iets dat je niet kunt geven of krijgen. Probeer het te ervaren, laat je opnemen in de oneindige omarming, wees weer heel en helemaal jezelf, want je bent liefde.

Bron: Vrijheid is - Neem de uitnodiging aan om in vrede, vreugde en vrijheid te leven.


Brandon Bays, auteur van De Helende reis