Verbinding

26.03.2021

Je hoort het tegenwoordig overal om je heen, leven in verbinding met jezelf, verbindende communicatie...

Schema verbinding

Wat is dat nu precies?


In verbinding met jezelf blijven wil zeggen dat je eerst leert je reactie op de dagelijkse werkelijkheid te laten zijn voor wat deze is en het leven te accepteren in al zijn facetten. Wat zich buiten jezelf afspeelt daar heb je nooit controle over, wel op hoe je daar zelf op reageert. Vat hierbij niets persoonlijk op en vel geen oordeel over wat goed of slecht is.

Bedwing de neiging om emotioneel negatief te reageren en blijf in verbinding met je hogere zelf voor hulp en ondersteuning. Volg gewoon de fluistering van je ziel.

Je hebt misschien al begrepen hoeveel reacties voortkomen uit een oude conditionering, ooit aangeleerd in de kindertijd, nu heeft dat geen nut meer. Laat je geest niet meer vertroebelen door je oordeel en negatieve denkpatronen, maar blijf zuiver en vrij door steeds te tappen uit je pure krachtbron.

Ontvang vanuit de bron 2

Sta jij open? Open voor je innerlijke rijkdom?

Als je uit verbinding gaat met je innerlijke bron, voel je je vaak zwak en onzeker en ga je op zoek naar energie buiten jezelf… bij de mensen om je heen.
Dat doen we door aandacht te vragen, soms op een manipulatieve manier of zelfs aandacht afdwingend. Op die manier versterk je wel jouw energie, maar verzwak je de energie van de ander. Als de ander zich daar tegen verzet, ontstaat er een machtsstrijd.

Een machtsstrijd wordt vaak afgedwongen door onze communicatie, we zitten hier bij ons keelchakra. Hoe communiceer jij? Heb je al eens stilgestaan bij hoe je mensen benadert? Ben je zacht in je uitspraken, of eerder hard en cru? En wat doe je als iemand je aanvallend aanspreekt?

Wanneer we vanuit onze oude overtuiging gaan reageren, zal je in de tegenaanval gaan. Op die manier ga je ook uit verbinding met de persoon voor je en omgekeerd. Door je weerstand (=tegenaanval) ontstaat afstand.

Wanneer we afstandelijk communiceren is er geen nabijheid mogelijk en is er ook geen echte communicatie. Beiden zitten we dan in een verdedigings-modus. Soms weten we na verloop van tijd niet eens meer waar het gesprek oorspronkelijk uit de hand liep. We ervaren de argumenten van de ander enkel en alleen maar als aanvallend door diens woordgebruik of stemtoon en reageren vanuit onze weerstand.

Hoe kan je je energie gericht en toch vrij houden?

  • Houd je vast aan het heden (geen oude koeien), de triggers uit het verleden loslaten
  • Wees echt je pure zelf (zonder conditioneringsgedachten)
  • Luister actief en ga na of je goed begrepen hebt wat je hoort
  • Blijf in je volwassen positie (reageer niet vanuit het gekwetste kind)
  • Richt je op hoe je je wilt voelen
  • Vertel de waarheid zoals jij die voelt
  • Laat het zich dan vanzelf oplossen, blijf open staan voor wat zich aandient

Vraag waar mogelijk meer helderheid aan het universum.

De enige manier om alle deuren te openen naar een moeiteloos leven is OVERGAVE, beetje bij beetje je openstellen voor de reis naar de uiteindelijke staat van eenheid. Beseffen dat we allen één zijn en dat we onszelf bewust met eigen energie kunnen vullen. Deze energie die we dus niet meer buiten onszelf zoeken, geeft ons leiding, stuurt ons toevalligheden en helpt ons op een hoger niveau te komen.

Zo verhoogt ons trillingsniveau en transformeren we naar een andere staat van bewustzijn =bewustzijnsverruiming.

Liefdevolle staat

Ga hier niet te veel bij nadenken, maar blijf in een liefdevolle staat en doe datgene wat je vol overgave in totale liefde graag doet, vol passie en euforie.
Zo zal de liefdesenergie je blijvend voeden en ga je zelf helemaal op in die stroom van liefde, je maakt er deel van uit en zwemt mee op de golf van liefdesenergie. Zo groeit ook jouw energieveld.
Door je open te stellen voor de universele energie kan je ontvangen: energie, toevalligheden en andere gaven ontvangen vanuit de universele intelligentie.

Dat is het doel, in samenhang met de universele energie groeien naar een steeds hogere trillingsfrequentie, steeds meer in liefde leven.
Als we dat met steeds meer mensen weten te bereiken, verandert de wereldopvatting.

Coronatijd

En dat is mijn verwachting nu naar Corona toe.
We moeten nog even enkele zware hobbels door spartelen en ik kijk intussen echt uit naar het ontstaan van nieuwe inzichten. Een andere kijk op hoe we nu leven en hoe we een verschuiving kunnen maken naar andere accenten in het leven. Het wordt hoog tijd dat we iets gaan doen aan alle stress, depressies, burn-outs die zich blijven aandienen en hoe we op een andere manier met onze tijd kunnen leren omgaan.

Ik heb een gratis video over burn-out met enkele tips voor je klaarstaan. Interesse?
Je kan de video hier aanvragen.

Volgende week

  • De laatste week dat ik tekst en video's en audio's deel.
  • Daarna ga ik rustig verder werken achter de schermen.
  • En mensen uitnodigen verder te praten binnen een besloten groep.

Misschien zie ik je daar ook?

Inspirerende groet,
Kristine