Verfijn je aandacht

19.11.2021

Hoe meer ik mag oefenen om bewuster in het leven te staan,
hoe meer ik voel dat er nog heel veel te voelen is.

Het verfijnt mijn aandacht voor wat zich in mijn leven afspeelt. Het doet me beseffen dat ik ook elke dag nog iets te helen heb. Dat uitstellen niet langer een optie is, maar dat ik wil vertrouwen op de leiding vanuit de bron en mag gaan aanpakken wat me niet langer dient.

Door mijn oude gewoontes en gedragspatronen te onderzoeken, sta ik vanzelf al open voor helpende inspiratie. Door me niet langer af te sluiten, kan ik ontvangen. Door me te concentreren op wat me voedt en energie geeft, kan ik in verbinding gaan met mijn scheppingskracht en blijft het stromen zodat ik betere resultaten kan bereiken.

Door bewust en zorgvuldig gekozen gedachten, creëer ik mijn droomleven.

Het gemis dat ik in mijn leven voelde en de leegte die ik heb ervaren tijdens mijn burn-out, hebben me een ander pad doen bewandelen.

Verfijn je aandacht jpg 2

Verlangen

Er kwam een positief verlangen voor in de plaats, eerst een kriebel, maar gaandeweg steeds een duidelijker verlangen naar iets veel waardevoller dan waar ik tot dan toe naartoe had geleefd.
Een nieuw begin, een nieuwe levensweg en een nieuw doel. Het trok aan me, ik kon er niet meer naast, ik had die specifieke weg te gaan.

Groeiproces

Alles om me heen verandert nu mee. Wat me niet langer dient verdwijnt uit mijn leven en er komt iets schitterends voor in de plaats. Maar eerst moest ik naar binnen, de wildernis in, om verbinding te kunnen maken met mijn ziel. Deze eenzame maar leerrijke tocht is een groeiproces dat ik al veel eerder had kunnen aangaan, maar soms lijkt vasthouden aan vaste en ingesleten patronen zoveel gemakkelijker.

Er is veel moed nodig om weg te lopen en iets anders te gaan doen en die oude verworvenheden de rug toe te keren, en een sprong te wagen in het onbekende. Maar als je doelloos verder ploetert en wanhopig voelt dat je innerlijk steeds meer vast komt te zitten en uiteindelijk de totale uitputting toeslaat, kan je geen kant meer uit! Als verder gaan niet langer een optie is, dient een andere weg zich aan.

En als je het dan nog steeds niet aandurft, zal je lichaam een nog duidelijker signaal geven!

Meer voldoening

Waar een deur zich sluit, gaat er een andere deur voor je open.

Ook in moeilijke situaties bezit je altijd nog de kracht om een oplossing te vinden en opnieuw in andere mogelijkheden en in jezelf te geloven.

Zo ben ik mijn reis aangegaan, ik maak mijn dromen waar en heb hierbij ook steun nodig. Iemand die een eindje met me meewandelt en me ook helpt om iets vanuit een ander standpunt te bekijken. Geen meepraters, maar mee-voelers, die van hart tot hart willen helpen en mijn successen graag meevieren.

In dankbaarheid heb ik aanvaard en ook gekregen wat zich steeds op het juiste moment bleef aandienen, zodat ik kan blijven groeien en het verschil kan zien tussen zinvolle en zinloze wensen en tussen redelijke en onredelijke angsten, zodat ik meer voldoening kan halen uit wat ik doe.

Vergeef jezelf

Leg eens een hand op je hart en een hand op je buik, net boven je navel en voel. Ga daarbij dieper ademen en ontspan, wees helemaal in het hier en nu en maak verbinding met jezelf.

Vergeef jezelf

  • voor al die keren dat je niet in jezelf hebt geloofd,
  • jezelf niet goed genoeg vond,
  • je niet hebt durven vertrouwen op je buikgevoel,
  • jezelf kritiek gaf nog voordat je een droom hebt durven uiten.

En vraag wat en hoe je mag bijdragen en let dan op de antwoorden, de signalen, de tekens,… en laat je leiden.

Eenheid

De zin van het leven

De zin van het leven is het leven zelf, waarbij je je steeds weet af te stemmen op wie je bent, wat je verlangt en hoe je daar concreet stappen in durft te zetten, zonder je te laten hinderen door oude angstpatronen.
Door meer in jezelf en je talent te geloven, helemaal jezelf zijn en vertrouwen op je hart.

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid nemen voor wie ik echt ben, is een dagelijkse oefening in bewustzijn, mijn gedachten filteren en kiezen voor liefdevolle gedachten en aanvaarden waar ik momenteel sta in het leven.

Een dagelijkse oefening in liefdevol leven.

"De enige manier om liefde te krijgen is door haar weg te geven."


Elbert Hubbard

Alles start bij jezelf!

Wees zelf de verandering die je om je heen wenst te zien!

  • neem geregeld tijd voor jezelf
  • stel je vraag
  • stel je open voor het antwoord dat zich aandient.

Luister naar de fluistering van je ziel, want in jezelf vind je het antwoord op elke vraag die je verder zal leiden op je authentieke levenspad. Zo kan je blijven groeien en voluit in het leven staan.

Je voel dat het leven je draagt en met je meewerkt van zodra je daarvoor open staat!
Geloof in jezelf, geloof in je kracht, want je bent het waard!

De eerste afbeelding is een foto van een orakelkaart uit het deck
'Lessen voor de ziel' De kortste weg naar innerlijke vrede... en levensvervulling


Een deck van Sonia Choquette