Voorkomen, beter dan genezen.

10.03.2022

Kiezen voor een holistische benadering van het leven, betekent zorgen voor een goed evenwicht op alle gebieden van je leven.

Ik was al jaren bezig met gezonder eten, ook al lukt het de laatste tijd -bij gebrek aan tijd- wat minder goed, het doel was eigenlijk om ziektes te voor-komen. Ik ben er ook al geruime tijd van overtuigd dat gezond leven betekent dat onze voeding, voldoende beweging, ontspanning (ont-stressen) en onze mindset hierin allemaal meespelen.

Alles hangt met elkaar samen.

Daarom kies ik persoonlijk ook liever voor een holistische benadering van het leven.
Om een echt goede gezondheid te bekomen en dus niet alleen ziekte te voorkomen, zorgen voor een goed evenwicht op alle gebieden van je leven.

Helende kruiden en voeding

En ik ben ook altijd zelf op zoek geweest naar gezonde natuurlijke middeltjes uit de natuur om ziektes of disbalans te bestrijden. Heel erg jammer dat de wijsheid van de heilzame werking van natuurlijke middelen, niet meer bovenaan op onze agenda staat om ongemak en ziektes te voorkomen.

Daarom juich ik mensen die durven kiezen voor een andere aanpak eerder toe dan onze klassiek medische wereld, waar de nadruk enkel op symptoombestrijding en genezing ligt, maar men nooit op zoek gaat naar de oorzaak van een ziekte. Daarbij is ook die hele medische sector vooral bezig met hoge winstmarges behalen. Dit verengt volgens mij het aantal mogelijkheden om tot een echt goede aanpak van onze gezondheid te komen.

Ken je OERSTERK al?

Volgens Richard de Leth, zijn de grootste blokkades in goede gezondheidszorg, belangen, geld en ego.
Hij besloot daarom zijn witte jas op te hangen en het reguliere systeem te verlaten.

Richard de Leth, oprichter van leefstijlplatform OERsterk (www.oersterk.nu) en auteur van tien boeken, wil niet langer tegen ‘het systeem’ vechten. Hij doet het gewoon anders. Met heel zijn hart, ziel en met OERsterk. Lees hier meer over zijn passie, missie en visie.

Zijn woorden...

‘Ik wil niet vechten tegen het oude, maar iets nieuws bouwen. Ik ben altijd een pionier geweest.
Ik wilde loskomen van het oude medische systeem en zelf aan een beter preventief en integraal systeem bouwen. Dat is gelukt met mijn leefstijlplatform OERsterk.’

‘Men vergeet binnen de geneeskunde om ook in te zetten op weerbaarheid van binnenuit door middel van voeding, leefstijl en bepaalde supplementen. Men is niet perse gezond als er geen klachten zijn.
Er is veel te weinig kennis over metabole gezondheid en hoe je meer met leefstijlinterventies hierop kunt inwerken.’

‘Persoonlijk vind ik dat in alle kennis en informatie veel holistische wijsheid verloren is gegaan en dat veel artsen en wetenschappers alle domeinen en verbindingen in het leven, in het lichaam en in de maatschappij niet overzien en snappen.’

Aangezien onze maatschappij en de ganse wereld nog steeds draaft, buigt en struikelt voor het grote geld, zijn steeds meer mensen ook slachtoffer van deze dolgedraaide wereld.

Wat mensen meer zouden moeten kunnen doen is hun eigen pad volgen, durven luisteren naar hun intuïtie en hun unieke talenten en kwaliteiten meer gaan gebruiken. Zichzelf meer durven uiten en niet langer als een kameleon meedraaien met de vooropgestelde doelen van anderen.

Zonder jezelf tot uitdrukking te brengen, verloochen je je kernwaarden.

We willen allemaal groeien en bijdragen aan iets dat groter is dan onszelf.

Jezelf kunnen zijn betekent soms onbetreden paden gaan, afwijken van de algemene norm en daarbij dicht bij jezelf blijven. We verliezen immers gigantisch veel energie aan het spelen van een rol die niet bij ons past.

  • Waarom vasthouden aan een slechte relatie en in de verkeerde baan blijven zitten.
  • Waarom fulltime werken, puur om alle spullen te onderhouden, waarvan de maatschappij je heeft geleerd dat je ze nodig hebt.

Anders en in essentie jezelf zijn, betekent durven afwijken van de ongezonde kuddenorm.

Het vraagt moed om voor jezelf te kiezen.
Er zijn mensen die zo maar even alles verkopen om dan een totaal ander leven te gaan leiden.

Wat een lef, wat een durf.

Maar ook een andere aanpak waarbij je met kleine stapjes overzicht en helderheid krijgt en anders kan leven, zijn een prima optie om dichter bij jezelf te komen.

Alles start bij zelfkennis, stilstaan bij jezelf, op zoek gaan naar je kernwaarden!

Op zoek gaan naar waar je energie aan verliest, waar je energie van krijgt en dan gaan bijsturen. Wat wil je veranderen, waarmee wil je stoppen, of wat wil je juist meer gaan doen? Zelfs een kleinste stap heeft op de lange termijn een groot effect.

Vanuit onze conditionering als kind, hebben we geleerd om de verantwoordelijkheid buiten onszelf te leggen als er iets fout gaat in ons leven, of als we onszelf niet goed voelen.
Toch zal je zien en voelen dat er maar één zekerheid bestaat in het leven en dat is hoe jij zelf op gebeurtenissen in je leven reageert.

Jouw buitenwereld is altijd een afspiegeling van jouw binnenwereld. Alles begint en eindigt dus in en met jezelf. Daarom is het zo belangrijk dat we tijd maken voor onszelf, dat we investeren in ons welzijn.

Dat we met liefde en respect kijken naar wie we zijn en zorgen dat het op alle vlakken in ons leven goed gaat. Tijd inplannen voor zelfzorg, voor ontspanning en voor mensen die je voeden.

Liefde is altijd het medicijn!

Als we weten dat voldoende bewegen, voldoende ontspanning, gezond eten en ook helemaal jezelf mogen zijn zo belangrijk zijn om gezond te blijven, waarom passen we dat dan nog steeds niet consequent toe?

Omdat nieuwe gezonde gewoonten en rituelen niet met een vingerknip in ons systeem zijn opgeslagen.
We vervallen gemakkelijk weer in het oude systeem, doordat we dit ook jaren zo hebben toegepast.

Verandering vraagt aandacht, tijd en dagelijkse oefening.

En dat start als eerste bij voldoende ontspanning – ook in ons brein – zodat men optimaal kan aansluiten en aandacht geven aan datgene wat echt belangrijk is en meer in liefde gaan leven.

Het is mijn missie om mensen te motiveren om te kiezen voor wat echt belangrijk voor ze is.

Overtuigingen

Door ze eerst te laten inzien wie ze zijn, wat ze ten diepste verlangen, zodat ze die eerste stappen kunnen zetten richting het droomleven dat ze voor zichzelf -in lijn met wie ze zijn en wat ze hier te doen hebben- kunnen gaan creëren.

Ik help ze weer op hun authentieke levenspad, waarbij ze zelf de hoofdrol kiezen die ze willen spelen tijdens hun zelfgekozen levenspad.

Het halfjaarlijks traject van de fluistering van je ziel gaat inhoudelijk over het bekomen van meer balans in je denken en handelen, in het bereiken van harmonie door een gezonde mentale instelling.

Coaching naar een beter leven

We overschrijven oude gewoontes met nieuwe en veel betere gedachten en acties, die ons bekrachtigen in plaats van ons te ontkrachten. Positief denken is steeds opnieuw kiezen.
Door dit speels creatief te gaan oefenen wordt het onze tweede natuur en transformeren we naar wonderbaarlijke nieuwe mogelijkheden.

We starten binnenkort met een nieuwe groep, waar je ook bij kan aansluiten.

Maar eerst...

Volgende week volgt een blog, waar ik nog iets dieper in ga op gezonde voeding en ook tips geef met doorverwijzing naar mensen en boeken die ik goed, degelijk en duidelijk vind in dit vakgebied.

P.S. Ik ben bezig met de opnames van 3 video’s

-15 tips voor een goede verbinding met je innerlijke wijsheid-
Woensdag bij 'lief lijf' volgt meer info hierover.

Gezonder eten leven bewegen