Ik ben een angsthaas en een piekeraar…

04.07.2020

Nee werkelijk, je zou het zo niet zeggen, maar wat heb ik al nachten liggen tobben over 'wat moet ik nu morgen allemaal eerst doen?' Punt voor punt lijstjes herhalend en dan in de ochtend totaal niet meer weten wat ik een halve nacht heb liggen op lijsten. Paniek 'nu ga ik dan toch vergeten wat ik allemaal moet doen'.

En nee ik heb echt geen zin om midden in de nacht alles te noteren -ook al zou dat misschien eerder mijn denken tot rust brengen- want dan moet het licht aan en de bril op -ik zie anders geen steek- en dan ben ik helemaal wakker en komt er van slapen helemaal niets meer in huis.

Een knoop in mijn maag als ik ergens op tijd moet zijn, vooraf liggen uitrekenen hoe lang ik ergens over moet rijden, bang voor file, dus nog maar wat extra tijd voorzien. Zelfs met WAZE -dat heeft ook tijd gekost om het in te stellen- moet ik alert blijven ‘hellep waar heb ik mijn gsm gelaten? Straks hoor ik het vertreksignaal niet’ .

Piekeren

Overzicht kwijt

En zo kan ik eindeloos doorgaan, de angst komt uiteraard voort uit te weinig vertrouwen, te veel controle willen houden, overzicht willen en uitein-
delijk beseffen dat dit alles tot nog meer extra stress leidt.

Dan heb ik het nog niet eens over alle stress wat
uit werken gaan daar nog aan toe weet te voegen.
Echt de file in ‘s ochtends, niet door mijn mails geraken op het werk, niet weten waaraan eerst beginnen.
De hoeveelheid taken niet denken aan te kunnen, wat meestal toch wel lukt zo net tegen het eind van de werkdag. Overzicht houden werd steeds moeilijker en zo ben ik naar mijn burn-out gesukkeld.

Dan zegt je lichaam duidelijk ‘stooooop, ophouden, er kan niets meer bij in dat hoofd, vol is vol!

Zelfs simpele inkopen doen werd toen een heel karwei, zonder briefje lukte het echt niet, er lag zelfs een afvinkbriefje bij de kookpotten, ‘dit ga ik straks bereiden en om dat uur begin ik daar aan’.
En tussen de inkopen en de kookpotten door rusten, heel veel rusten.

Kan je nagaan hoeveel ik nog heb liggen piekeren ‘hoe moet het nu verder, waar gaat mijn leven naartoe, wat kan ik nog wel?' of zelfs 'ben ik nu dement aan het worden?’

De oplossing voor dit alles lag voor mijn neus, zoveel kennis uit zoveel boeken lag uitgeprint overal in laden en kasten te blinken om aandacht.

Op een gegeven moment dacht ik ‘laat maar zijn, komt wat komt, geef dan toch verdomme eens een hint ergens daar vanuit het universum’

Na een klik op mijn pc lees ik een document, daar start het herlezen van een reeks aantekeningen, waarna ik in een mum van tijd 12 workshops klaar had, zo maar uit het niets.

Ik ben hierbij gaan beseffen dat ik al een tijd van mijn pad was afgedwaald, waardoor mijn lichaam steeds meer in weerstand ging. Door nu weer in verbinding met mijn hart en hartenwens te gaan leven, kan ik weer groeien en automatisch herken ik de flow van het moeiteloos leven. Lekker gewoon weer mezelf zijn en aan de slag gaan met mijn talenten.

Ik besef nu dat ik hiermee mensen kan helpen om ook het ‘levensproces’ te vertrouwen en je te laten leiden.

Verspil geen tijd en energie, maar ga weer in ‘vreugde en liefde’ leven. Laat los wat je blokkeert en laat het weer stromen. Verruim je denken, er zijn echt geen beperkingen als je maar je scheppingskracht gaat gebruiken en het mysterie zich zelf laat ontplooien.
Ik help je graag op weg naar je levenspad.

Lezen

Geregeld deel ik hier mijn aantekeningen, telkens uit een ander boek. Misschien zit er wel een boek bij dat jou ligt. De inspiratie die ik uit deze boeken heb gehaald, kunnen je misschien ook verdieping opleveren.

Het ga je goed!