Emotionele pijn

17.10.2020

Voel je een emotionele pijn, dan gaat de pijn altijd vergroten als je het met je verstand gaat bevechten.

Diepe KRACHTBRON

Enkel door te observeren en te aanvaarden, maar er geen gedachten aan te koppelen, krijgt de pijn (het pijnlichaam) geen energie meer en lost het op.
Zo heb je meteen de diepste bron van KRACHT gevonden.
Je hebt op deze manier toegang gekregen tot de macht van het NU.

Eckhart Tolle zegt in zijn boek ‘De Kracht van het nu’, dat verzet tegen je gedachten en emoties, een verzet is tegen het NU.

Verdriet

Pijnlichaam

  • Pijn huist in een pijnlichaam, je moet je bewust worden van deze pijntoestand.
  • Pijn die je nu hebt, is er door het niet aanvaarden, dus door de onbewuste weerstand tegen wat is.
  • Pijn voedt zich met je gedachten.

Verzet

Door je te verzetten tegen wat is, maak je van het huidige moment een vijand, terwijl aanvaarding deze emotie kan omzetten, zodat je niet oordeelt, of je verzet tegen wat is. Klagen betekent altijd dat je niet accepteert wat is. Verander de situatie dus door in actie te komen. Keer de situatie de rug toe of aanvaard die.

Neem je verantwoordelijkheid en doe het NU!

Als je ontdekt dat een situatie je ongelukkig maakt kan je drie dingen doen:

  • je onttrekken aan de situatie,
  • de situatie veranderen of
  • de situatie volkomen aanvaarden.

Hou dan je innerlijke ruimte schoon door de consequenties van je keuze te aanvaarden.

Afwerende handen

Weerhoudt angst je in actie te komen? Erken die angst dan, neem hem waar, ga er met je aandacht naartoe en wees er helemaal bij aanwezig. Daarmee snijd je de band door tussen je angst en je denken. Gebruik zo de macht van het NU, de angst kan daar niet tegenop.

Overgave

Dit is overgave, een grote geestelijke kracht, die je meteen bevrijdt van de situatie, soms verandert zelfs de situatie zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Leef in het moment. Wacht je om met leven te beginnen? Als je zo denkt, is het heden nooit goed genoeg, zo heb je altijd het volmaakte recept voor permanente ontevredenheid en onvoldaanheid.

Hoeveel tijd besteed je op deze manier met wachten? Stop met je hele leven wachten met beginnen te leven. Je kan je levenssituatie verbeteren, maar niet je leven. Leven is je diepste innerlijke zijn.

Onze essentie

Omdat we in een zozeer door het denken beheerste wereld leven, is het grootste deel van de moderne kunst, architectuur, muziek en literatuur verstoken van schoonheid, van innerlijke essentie. De mensen die die dingen maken komen zelden in contact met die plek in henzelf waar echte creativiteit en schoonheid uit voortkomen.

Aanwezigheid betekent je essentie, je zijn.
Zijn is je diepste zelf. Het zijn kan je niet met het verstand begrijpen, je kan het enkel voelen en daardoor weten dat je bent. Dit is bewust zijn.

Kijk wat onbewustheid met ons doet en vergeet vooral niet je eigen aandeel hierin.

Verbinding

Diep vanbinnen in de kern van je zijn, voel je dat je verbonden bent met iets veel groters, zo onmeetbaar heiligs, waar je bent van afgesneden zolang je verstand al je aandacht opeist. Dwangmatig denken is een collectieve ziekte geworden.

Denk dus minder, maar voel, ga daarbij diep naar binnen en kom tot een permanente verbondenheid met je innerlijke lichaam, dat zal je leven heel snel verdiepen en veranderen.

Je komt daardoor op een hoger energieniveau waarbij negativiteit geen vat meer heeft, zo ga je nieuwe omstandigheden aantrekken die een afspiegeling zijn van deze hogere frequentie.

Oneindige intelligentie

Er zit oneindig veel meer intelligentie in jezelf dan in je verstand. Zolang je bewust contact hebt met je innerlijke lichaam, ben je net een boom die zijn wortels diep in de aarde heeft.

Vestig je aandacht op het voelen van de emotie en ga na of je verstand niet vasthoudt aan bepaalde grieven zoals… zelfmedelijden, wrok, verwijten,… waardoor de negatieve emotie voedsel krijgt. Verzet je niet tegen het leven, laat het verdriet los door het besef dat deze pijn en lijden je levensenergie wegvreten, zonder strijd en conflicten kan dit alles niet overleven.

Zit je vast in je eigen denken?

In "De Kracht van het Nu" wordt het ego-denken van de mens beschreven.
En het steeds naar meer willen streven,
meer macht, meer geld, meer aandacht, meer agressie, meer ikke, ikke…
Ga op zoek naar jezelf, je essentie en naar wat je echt drijft in het leven!

Volgende keer meer, of beter nog, lees het boek zelf. Ik verneem graag uw reactie op het boek, of op mijn aantekeningen uit het boek.

Inspirerende groet,
Kristine

De kracht van het nu