Het pad van de minste weerstand.

22.03.2024

Het pad van de minste weerstand is een pad waarbij je leeft in connectie met je innerlijke bron. Door je bewustzijn te vergroten, verlies je jezelf minder in het denken en kan je meer de leiding over je leven nemen.

Vroeg of laat komen we wel ergens iets of iemand tegen die je de weg wijst.
Zo kwam mijn zoon onlangs vertellen dat hij van een vriend had gehoord dat deze Michael Pilarczyk volgde en dat deed meteen een lampje bij hem branden. Zijn mama was toch ook bezig met de materie waar die man het over heeft? Dus vraagt hij me of ik weet wie die man is. Uiteraard!

We zijn ook met steeds meer mensen 'het pad van de minste weerstand' aan het bewandelen, al gaat dat misschien nog vaak met vallen en opstaan.

Zoals ook Mohammed Boulahrir in zijn boek 'emotionele gezondheid' duidelijk maakt. Daar wil ik het hier even over hebben.

Innerlijke bron

Wees je bewust van wat je toelaat in je leven, welke gedachten en overtuigingen er voorbij komen. Word observator van jezelf. Experimenteer met gedachten en woorden. Speel met frequenties. Misschien denk je dat je vastzit, maar je hebt altijd een keuze.
Mohammed Boulahrir

Door je binnenwereld actief schoon te houden van alle zorgen, angsten en onzekerheden, komt er meer ruimte vrij voor liefde en stilte.
Als je meer van jezelf gaat houden, werkt dat helend. Je laat alles los wat niet met de waarheid van liefde resoneert, zodat alleen de liefde overblijft.

Waar ben je trots op?
Alles wat je met liefde doet, brengt je in een staat van verhoogd bewustzijn.
Liefde verhoogt je bewustzijn, zodat je oplossingen gaat zien en hoe hoger je in je energie zit hoe makkelijker antwoorden tot je komen, de verbinding met je bron is dan sterker.

Meer van jezelf houden.
Zelfliefde begint met bewust voelen, jezelf geven waar je op een dieper niveau behoefte aan hebt. Wanneer je je hart volgt, voel je vreugde en kom je in een verhoogde trillingsfrequentie.

Bewust voelen

In die ruimte tussen twee gedachten, bevindt zich jouw bewustzijn in zijn zuiverste vorm.

Vaak bedenken we oplossingen om de tijdelijke realiteit te ontvluchten, bezigheden die ons op korte termijn gelukkig maken, maar ons op lange termijn energetisch omlaag trekken.

Je kunt ook met je aandacht naar binnen gaan en bewust voelen, zodat je lichaam je vertelt waar je echt behoefte aan hebt, zo vul je de leegte langzaam met liefde. Je moet niet doen wat je denkt dat goed voor je is maar wat diep van binnen goed voelt. Bewust voelen, brengt je denken tot rust, het vult de ruimte tussen twee gedachten. Alleen zo identificeert je je steeds minder met je gedachten en het verhaal in je hoofd.

Niets kan op tegen de helende kracht van liefde.

Wat is emotionele heling?
Het gaat om het besef dat het verhaal dat je jezelf steeds opnieuw vertelt niet waar is. Het is het verhaal van het verdrietige kind in jezelf dat niet kreeg wat nodig was. Je praat jezelf allerlei onzin aan en bent heel streng voor jezelf. Naarmate je hiermee steeds meer contact maakt, kan die oude pijn, opgeslagen in je cellen, oplossen, doordat je vrede krijgt met je verleden.

Zolang we ons niet bewust zijn van onze oude overlevingsstrategieën, staan we niet in verbinding met onze kracht.
Ook al ben je rijk en heb je alles in je leven, je leidt alsnog een arm leven.

Innerlijk kind

Als je als kind veel emotionele pijn hebt gehad, zorgt deze pijn ervoor dat zenuwcellen minder goed functioneren. Je maakt dan minder gelukstofjes aan.
Het onderdrukken van de emotie, zorgt voor de meeste pijn.

Met een lichaam in constante staat van alertheid, krijgt ook je immuunsysteem een klap.

Elke keer dat je pijn in je cellen opslaat, sla je energie met een lage trillingsfrequentie op in je lichaam.
Dit beïnvloedt ook je gedachten, je krijgt dus sneller angstige een gespannen gedachten en maakt je sneller zorgen om iets.

Voluit leven

Ben jij een strijder of een vermijder?

Reageer je te emotioneel, of eerder onderkoeld?
Jouw emotionele heling kan pas beginnen als je je bewust bent van de rol die je in je leven steeds opnieuw weer aanneemt.

Reageer je ergens buitenproportioneel op, stel jezelf dan de vraag, ben ik het of is dit het kind in mij dat naar de liefde verlangt die ik vroeger heb gemist?

Welke leugens hou je in stand en hoe ga je er vanaf nu meer voor jezelf zijn? Als je daar antwoorden op hebt, kun je alsnog de behoeftes van je verdrietig innerlijke kind vervullen en geven waar het al die jaren naar verlangde.

Als je van binnen naar buiten leeft, bereik je veel meer met veel minder moeite.
Dan zit je op het pad van de minste weerstand.

Zelfreflectie

Ik volgde Mohammed Boulahrir al geruime tijd omdat hij vooral veel weet over het belang van gezonde voeding. In dit boek gaat hij nog verder door ook een link te leggen naar het belang van ons emotioneel evenwicht, als fundament voor een optimale gezondheid. Een aanrader.

Bron: Emotionele gezondheid - Heel jezelf van binnenuit.


Mohammed Boulahrir