Moeiteloos zijn

10.08.2021

Het boek 'vrijheid is' Neem de uitnodiging aan om in vrede, vreugde en vrijheid te leven, van Brandon Bays, heeft me meermaals geïnspireerd en ook aangezet om een gratis tekstbundel voor je aan te maken.

Ontspannen

Hoe meer je aan het ploeteren, streven, vechten, reiken of grijpen bent en jezelf ergens toe dwingt, des te verder je de vrede die je nastreeft van je af duwt.
Zodra je tijd neemt, je geest milder maakt, je lichaam ontspant, niets meer wilt en de strijd opgeeft, voel je de vrede die je zoekt onmiddellijk, hier en nu, als de weidse aanwezigheid van moeiteloos zijn.

Volgens Brandon Bays, is het net de bedoeling dat we ons alleen maar open stellen voor de natuurlijke wijsheid. Door ons te ontspannen kan deze natuurlijke wijsheid in ons naar boven komen en zo kan je vol vreugde deel hebben aan het scheppingsproces.

Je ontspannen dus en je weg laten glijden in een gevoel van ruimtelijkheid, waarbij je wegzinkt in heilzame tegenwoordigheid.
Moeiteloos zijn is de sleutel naar de wijsheid van het universum en het staat je altijd ter beschikking zodra je besluit de strijd op te geven.

Moeiteloos zijn

Onthechting.

Je raakt als mens vaak aan iets of iemand gehecht omdat je diep vanbinnen bang bent dat je zonder dat ding of die persoon niet compleet bent.
Je bent bang los te laten. Soms zijn we zo met die dingen vereenzelvigd dat je ze werkelijk als je identiteit ziet.

Wie zou ik zijn zonder, wat als alles wat je dierbaar is je ontnomen wordt?

We zijn slechts de rentmeester van het Al.
Rijkdom is nooit van jou geweest, we hebben alles te leen.

JE HEBT ALLES TE LEEN.

Ervaar de lichtheid van het niet hebben.

Neem elke avond even de tijd het Al/God/het Universum te danken voor alle zegeningen van de dag.
We slepen ook onze overtuigingen met ons mee zonder zelfs de moeite te nemen de huidige geldigheid en bruikbaarheid hiervan in je leven in twijfel te trekken.

Wanneer je denkt te weten hoe de dingen in je leven in elkaar zitten, hoef je je nooit onbevangen en open op te stellen. Integendeel je verstopt je achter je kennis en het zelfvoldane idee dat je het beter weet en zo worden je overtuigingen je gevangenis, die je ervan weerhoudt de vrijheid, genade en waarheid van het hier en nu te ervaren. Je blijft dan vast zitten in het oude.

Pas wanneer je al je kennis laat varen, kan oneindige wijsheid zich openbaren.
Dus maak ruimte in je bewustzijn en word nieuwsgierig als een kind, zodat je het voor je kan laten werken.

Ik heb een mooie gratis leesbundel gemaakt, zodat het voor je kan gaan werken. Klik op de button hieronder.