Sluit vriendschap met je emoties

28.09.2019

Je emoties zijn de POORT naar jeZelf

Onze natuurlijke gevoelens onderdrukken is niet goed, gevoelens hebben is niet slecht en ze onderdrukken is een uitputtende strijd die enkel maar veel onrust geeft.

Het wordt dan eigenlijk een strijd tegen jezelf.


Emotie

Verzet tegen je emoties berooft je van je rust en vaak zie je dat men dan ook nog eens emotioneel vermijdingsgedrag gaat vertonen.
Een ganse dag tv kijken, of extra kuisen (terwijl alles al lang proper is), gokken, roddelen, drinken... allemaal zaken die ons weghouden van onze emoties,
we verdoven onszelf en onderdrukken wat eigenlijk in ons naar boven wenst te komen.

Heet je emoties welkom!

Laat ze komen en laat ze er zijn, heet ze welkom. Verwelkom ze met je hart, want ze willen je iets vertellen. Ga ze zeker niet verdringen en niet wegstoppen maar laat ze dus oplossen in een bad van liefde door er aandacht aan te geven.
Sluit er vriendschap mee.


Je zal merken dat ze dan ook sneller weer afdrijven en dat ze zich ook minder aan je zullen opdringen. Trouwens wat je verdringt komt later in alle hevigheid weer bij je terug, dus laat het kabbelen en voorkom die vloedgolf aan emoties.

Wat er mag zijn, ebt langzaam weg.

Je zal dan ook merken dat er zich nieuwe mogelijkheden aandienen en dat je meer in vertrouwen gaat leven. Je zal ook veel meer liefde ervaren en zelf ook liefdevoller zijn, zowel naar jezelf als je omgeving. Ook mooi is dat je weer in alle openheid durft te leven.
Omarm je emoties, ze maken deel uit van jezelf en het leven en verdienen een uitnodigende plaats in je leven.