Je eigen nieuwe weg gaan.

05.05.2022

Het is tijd om je eigen weg te gaan.
Mag ik je aanmoedigen om het voor jezelf eindelijk wat makkelijker te maken?

Als je van jezelf perfectie eist en steeds naar je fouten in het verleden kijkt zonder te beseffen dat fouten de grootste leermomenten zijn, dan saboteer je jezelf en raak je al snel uitgeput. Wanneer je dus doodmoe aan je dagelijkse levenstaken begint, wordt het tijd om te gaan kijken naar je energielekken.

Wat zijn energielekken?

  • Alles waar je weerstand bij voelt.
  • Alle acties die jou niets opleveren.
  • Alles waar jij geen voldoening uit haalt.
  • Alles wat je uitput en waarna je een dutje nodig hebt.
Het juiste pad

Voor iedereen is dit iets anders en soms zijn we er ons niet bewust van en doen we maar door, en intus-sen zakt ons energiepeil. Een dagelijkse kleine discussie bijvoorbeeld kan zwaar gaan doorwegen, zonder bewust te beseffen dat die weerstand tegen iets/iemand ons zo kan uitputten.

Soms lijkt het eenvoudiger iets te ontkennen dan het onder ogen te zien, maar je losmaken van ondermijn-ende gedachten en situaties, kan heel bevrijdend werken.

Kan jij je innerlijke criticus vragen even zijn mond te houden?

Stop met te luisteren naar die angstige stem die je gebreken steeds weer overdrijft. Lach eens met de fouten die je maakt, zie er de humor van in. Laat je niet langer naar beneden halen door dat negatief innerlijk geklets en train jezelf een positieve, liefde-volle levenshouding aan.
De bedoeling van het leven is om met zelfvertrouwen voluit in het leven te staan.

Vind de koesterende stem in jezelf en spreek tegen jezelf als een liefdevolle ouder. Troostende, motiverende en bemoedigende woorden geven je het vertrouwen dat het steeds beter zal gaan. Dat je aan de drempel van een geweldige, nieuwe ervaring staat.

Bereid je daar dan verder op voor!

Maak schoon schip, laat situaties, dingen en mensen die je vreugde en vitaliteit ontnemen, los.

Verandering kan moeilijk lijken, maar wees niet bang, zet angst om in actie. Niets staat je nog in de weg om je vleugels uit te slaan naar een GROTER morgen.
Eis geen perfectie, je bent precies waar je moet zijn om die grote stap naar een hoger level te gaan.

Er is nooit iemand die zakt voor de school van het leven.

En toen kreeg ik als aanvulling plots zin om een Tarotkaart te trekken.
Hieronder zet ik de letterlijke omschrijving en inhoudelijke duiding van de kaart.

Levenslessen

Een man, die in een zwart gewaad is gehuld, bekijkt 3 omgevallen kelken. Achter hem staan nog twee andere. Op de achtergrond zien we een burcht en een brug over een rivier. De kelken achter hem kan hij pas zien als hij zich omdraait, als hij met het verlies van het verleden afgerekend heeft. Dan pas kan hij verder gaan, over de brug naar een nieuwe toekomst. Zolang hij nog over voorgaande gebeurtenissen verdrietig is, is hij blind voor het nieuwe.

Duiding

  • verdriet, scheiding, verlies
  • afrekenen met het verleden
  • 180 graden ommekeer is noodzakelijk

We zijn allemaal wat verdrietig en voelen ons wat lamgeslagen door wat zich allemaal voordoet en we voelen ook angst, omdat we zien dat het leven nooit meer zal zijn wat het is geweest. Verdrietig kijken we terug op het verleden. Zo kunnen we niet verder, wie zich niet omdraait kan ook niet ontdekken dat er een nieuwe weg te gaan is. Een brug staat altijd voor een overgang naar iets nieuw en als je die 180° ommekeer aandurft, verschijnen er nieuwe mogelijkheden op je pad en kan je een krachtig nieuw leven met nieuwe kansen starten.

Kelken 5

Heb je nog meer aanmoediging nodig om je eigen nieuwe weg te gaan?

Ik heb ook voor een nieuwe wending gekozen. Aangezien ik door mijn kriebelende vingers weer creatief ben beginnen experimenteren met verf, verfrol en papier,… laat ik hierbij weten dat er een reeks video’s gaan volgen waarin ik je meeneem tijdens mijn zoektocht, waar ik me -met monoprints als expressievorm- helemaal lekker uitleef.
Wordt dus vervolgd.

Tot volgende week.
Kristine

P.S. Volg je lief lijf al?
Het thema van deze maand gaat over ZINVOL LEVEN.