Creatief experimenteren

Zonder angst gewoon heerlijk proberen en zoeken, welke creatieve uitdrukkingsvorm het beste bij je past.

Wat vooraf ging...

Deze video toont je mijn zoektocht en eerste probeersels bij het werken met een GELLIPLATE. Verspil geen tijd en geld aan materiaal waar je niets mee kan doen.
Met het juiste materiaal beginnen, geeft betere en mooiere resultaten en dus zin in meer. Het is echt super leuk om te doen!

Je kan ook zelf een gelliplate maken en alle technieken die ermee worden toegepast vind je in veelvoud op YouTube, dus ga lekker rondneuzen en vind je eigen manier om met dit materiaal te werken en vergeet hierbij niet te genieten, ga lekker los, ga uit je hoofd en probeer alles waar je zin in hebt.

Ik gebruik de gelliplate om achtergronden te maken of ik gebruik daar stukjes van, zelfs tekst en afbeeldingen kan je overzetten en gebruiken. Ook leuk om te proberen zijn bladeren, veertjes en onkruid afdrukken. Er is zo veel mogelijk en net daarom zo leuk om te doen.

Hier zie je echt mijn allereerste afdrukken! In de volgende video's zie je waar en hoe ik deze afdrukken heb toegepast in mijn creatief droomdagboek.

In angst voor het witte doek had ik het al over, hoe we soms blokkeren nog voordat we zijn begonnen. Het kan niet de bedoeling zijn dat je vastloopt bij de start van een creatieve oefening. Creativiteit is een manier van jezelf uitdrukken en welke uitdrukkingsvorm je ook kiest, het is altijd goed! Ook als het niet lukt zoals jij graag zou willen. Er gaat niets verloren, je zit in een groeiproces en je krijgt nieuwe inzichten over wie je bent en hoe je het leven ervaart.

Bekijk eens rustig mijn eerste aanzet in een boekje waar ik slechts 1 euro voor heb betaald. De drempel zo laag mogelijk houden helpt, dus ga het gewoon doen!

Steeds meer ervaar ik puur plezier bij het bewerken van de verschillende pagina's, elk inzicht en elke ingeving krijgt nu een plaats in mijn werkboek.

Dit creatief droomdagboek is mijn persoonlijk relaas met tekst, beeldmateriaal en leuke verfexperimenten.

Wil je dit ook, maar weet je niet hoe daar zelf aan te beginnen?
Dan heb ik deze leuke online workshop voor je klaar staan.

Alvast veel plezier gewenst!
Inspirerende groet,
Kristine

De moed om zekerheden los te laten is een vereiste voor creativiteit.

Creativity requires the courage to let go of certainties.


Erich Fromm