Vertrouwen

15.04.2022

Je hebt zo van die baaldagen, dat het vertrouwen ver zoek is.

Dat je jezelf afvraagt waar je toch allemaal mee bezig bent. Dat je jezelf nutteloos gaat voelen en denkt dat het allemaal geen zin heeft. Dat je het gevoel hebt dat je maar zit te ploeteren, zonder een stap vooruit te komen en je liever foert zou willen zeggen.

Foert tegen alles, foert tegen de wereld!
‘Foert allemaal, laat me gerust ik kruip wel even weg in mijn cocon’.

  • Wat is die cocon?
  • Waar kruip je dan in weg?
  • Waar kom je tot rust en waar tank jij je liefde bij?
Baaldag 1

Wegdromen bij een boek

Ik kan echt helemaal wegdromen bij een goed boek. Ik lees echt niet enkel maar spirituele boeken.
Er zijn zoveel heerlijke boeken om te lezen, boeken die je raken, die je meenemen op een verre reis, boeken die je op het puntje van je stoel zetten door een spannend verhaalopbouw. Boeken die je doen hunkeren, die je laten genieten, de geschiedenis van een land vertellen, die een legende nieuw leven inblazen enz... Ze zijn mijn cocon, lekker in de zetel kruipen met een heerlijk kopje thee en een goed boek, meer heb ik echt niet nodig om heerlijk bij weg te dromen, een zalig oplaadmoment!

En jij?

Heb je een goede titel voor me? Welk boek heeft jou geraakt en misschien wel geïnspireerd tot nieuwe ideeën of een nieuwe stap in je leven?

Creatief aan de slag

Er is nog iets anders dat me helpt om uit een dipje te geraken. Heerlijk wat zitten kliederen op papier of doek, met verf en lijm en papier en potlood en gesso en... allemaal materiaal dat ik bij elkaar heb gesprokkeld met het gedacht om eens een lekkere kliederdag voor mezelf te reserveren.
Creatief bezig zijn dus, ook dat helpt me om uit het hoofd te gaan en mijn focus te zetten op vorm en kleur en vanuit mijn gevoel en vanuit mijn hart te werken, puur omdat het zo leuk is om te doen.

En sinds ik een creatief droomdagboek heb, maak ik me zelfs geen zorgen meer over het resultaat, want je kan elke dag iets veranderen, het kost niets en als het resultaat me tegenzit, overschilder of over-kleef ik de boel en trouwens niemand hoeft te zien wat ik maak. Het is persoonlijk (dat is een dagboek toch altijd), maar wel een therapeutische ervaring, heerlijk voor mijn ziel.

Als ik niet die dagelijkse routine weet op te brengen om te connecteren met die mooie innerlijke kracht in mezelf, dan dobber ik zo een beetje stuurloos door de dag heen.

Ik heb dus zelf aan den lijve ondervonden dat het echt zinvol is om die connectie te maken, om die zelfgecreëerde ochtendroutine aan te houden om focus te behouden en dat het geen zin heeft om zo maar wat te doen. Een van de eerste zaken die ik heb geleerd is, dat een goede strategie en een korte maar duidelijke to-do lijst zoveel rust brengt in mijn hoofd en ervoor zorgt dat ik dagelijks -zonder extra stress- die lijst moeiteloos kan afwerken. Maar om die lijst te maken moet ik dus het dagelijks werk doen.

Ik ben dan ook nog eens het type dat het allemaal perfect wil doen. Dan wil ik een mooi schrift gaan zoeken, een speciale pen en een leuke doos voorzien om dat schrift of boekje in op te bergen,…

Afstemdagboek insta 1

Kortom, ik ben uren zoet met uitstelgedrag en te bedenken hoe het er allemaal mag gaan uitzien, maar dat is niet wat ik te doen hebt. Ik moet het gewoon doen!

Desnoods schrijf ik mijn ochtendgedachten uit op een servet, op een stukje reclamedrukwerk, dat maakt helemaal niets uit. Ik moet het gewoon doen, dat schrijven en zo de dag starten met die focus en die rust, waarbij het ego ook in die rust wordt meegenomen.

Je kan mijn voorbeeld van een afstemdagboek met 2 afstemoefeningen aanvragen. Maar maak er zeker je eigen ritueel van! Dit is slechts een handleiding en bedoeld om snel je eigen ritueel te vinden.

En dan voel je dat vertrouwen, want dan ontstaat alles vanuit het hart. Dan laat je ontstaan en voel je hoe het werkt, dan ervaar je die balans en kan het moeiteloos zijn gang gaan.

Dat is dus mijn ervaring en raad.

Blijf je dagelijks richten op wat je wilt creëren en blijf daarbij steeds in verbinding met je hogere zelf voor hulp en ondersteuning, zo kan je iedere situatie in die richting leiden die jij wenst, waarbij ook alle betrokkenen kunnen mee profiteren.

Zo kan ik inderdaad de neiging bedwingen om emotioneel negatief te reageren en accepteren wat is!

Je hebt niets onder controle in het leven, buiten hoe je zelf op het leven reageert en dat is een grote oefening in vertrouwen.

Vertrouwen dat het goed is, dat je krijgt wat je toekomt en dat je hoe dan ook altijd zelf verantwoordelijk bent, omdat je met je denken je eigen wereld schept.

Daarom tank ik de liefde bij mezelf. Kruip ik bij negatieve gedachten even weg met een boek of ga wat zitten kliederen, zo buig ik alles om en blijf ik dankbaar voor wat ik allemaal wel heb gekregen in dit leven en dat is toch heel wat.

Er is altijd zoveel om dankbaar voor te zijn en net dat mogen we absoluut nooit vergeten.

Ook een droomdagboek maken? De module van het droomdagboek helpt je dit op te starten, a.d.h.v. een video en materialenlijst en werkbundel kan je helemaal zelf aan de slag gaan.
Kostprijs: €33 incl. btw

Dank aan iedereen die mijn woorden leest, ook al weet ik niet wat het met je doet en of het iets voor je kan betekenen, maar echt van harte dank je wel allemaal!
Ja, vertrouwen in onszelf, is ook iets waar we dagelijks groeistappen in mogen zetten!

Kristine