Een creatief helingsproces.

13.05.2022

Onze ziel vraagt onze aandacht voor onze unieke talenten -waarmee we zijn geboren- en het diep verlangen om die te gebruiken.

Zelf voelde ik altijd een onderhuidse onrust en tenslotte begreep ik dat ik op zoek was naar mijn zielsmissie. Ik wilde mijn zielsmissie leven, maar eigenlijk was ik daar al heel mijn leven mee bezig.

Alles was en is een voorbereiding op het inzet-ten van onze talenten, we hebben er immers meerdere en de combinatie van alles waar we zelf door groeien, dragen we ook uit naar onze omgeving. Als we dingen doen die ons blij maken, ontsluiert onze zielsmissie zich. Maar ook moeilijke levenservaringen brengen ons dichter bij onze zielsmissie.

Zielsmissie 2

Je schaduwkanten

Alles is energie en het gelijke trekt het gelijke aan.
Als je anders in het leven gaat staan, ben je ook bereid te kijken naar wat je pijn doet, wat je triggert en boos maakt,… alles waar jij een negatief oordeel over hebt.

Het zijn zaken die je spiegelen wat je diep vanbinnen, in de verste schaduwhoek hebt weggestopt.
Ook dat vraagt onze aandacht, daar mogen we licht brengen en gaan helen, zodat jij kan loslaten wat je is aangepraat en bewust gebruik kan maken van je eigen energiebron. Je verdrongen schaduwkanten helen door deze liefdevol aan te kijken.

Een nieuwe wereld

Stel je eens voor dat we allemaal vanuit onze talenten het leven leiden wat ten diepste bij ons past, dan zou er een Nieuwe Wereld ontstaan.

Laat je inspireren, laat je leiden, laat je opladen door alles wat jij het liefste doet en weet dat je daar ook anderen door weet te inspireren. Zo kan je geven en ontvangen.
Misschien inspireer ik je wel om anders tegen het leven aan te kijken? Geef ik je net dat zetje om dichter bij jezelf te komen en meer je hart te gaan volgen.

Wat ik dagelijks gebruik om steeds opnieuw geïnspireerd te leven en alles op elkaar af te stemmen, mijn energie bewust op te roepen en te gebruiken voor en door mezelf, is me heerlijk creatief uitdrukken. Ik noem dat een creatief helingsproces.

Creatief bezig zijn is voor mij de meest boeiende uitdrukkingsvorm, die ervoor zorgt dat ik me echt goed in mijn vel ga voelen.

  • Het brengt me inzichten, wijsheid én help me mijn zielsmissie te leven.
  • Het verruimt mijn bewustzijn, verbreedt mijn visie op het leven en helpt me open te staan voor verschillende hulpbronnen.
  • Het helpt me concrete stappen te zetten om mijn unieke zielsmissie in de wereld te zetten.
  • Het is een laagdrempelige, moeiteloze manier waarin ikzelf bepaal, wat en wanneer ik weer een stap verder zet in mijn eigen ontwikkelingsproces.

Voel jij ook dat verlangen om je Zielsmissie te ontdekken én te leven. Maak dan tijd vrij voor jezelf, laat je voeden en inspireren door je eigen wijsheid, liefde en levenservaring, die je gaandeweg ontdekt als je in je eigen creatief helingsproces stapt.

Creativiteit bestaat ook in heel veel verschillende vormen, kijk hier eens naar hoe ik me weet te voeden. Meer info over het droomdagboek.

Een creatief helingsproces

Wat gebeurt er tijdens zo een creatief helingsproces?

  • Je gaat een weg naar binnen en het zet je aan tot het opbouwen van een relatie met jezelf.
  • Het helpt je te beseffen dat oude structuren je niet langer dienen.
  • Het helpt je om met een verruimde blik een nieuwe weg in te slaan, jouw eigen weg te gaan en je intuïtie, je hart te volgen.

Het naar buiten gericht leven heeft je innerlijke honger nooit weten te stillen.
Een creatief helingsproces helpt je innerlijke rijkdom -bij vlagen van creatieve inspiratie- naar buiten te laten stromen. Je voelt dan een vervulling in elke cel van je lichaam. Je voelt een bruisende energie en je geeft je daar vol vreugde aan over. Je kiest moeiteloos voor een nieuwe manier van in het leven te staan, je kiest helemaal voor en vanuit jezelf.

Creator

Dan ben je ook klaar om scheppend te gaan denken. Daarom gebruik je creatieve energie om jezelf klaar te stomen voor het grotere werk.

Jij als krachtige creator, kan dan je talenten gaan gebruiken om de wereld op een hoger plan te helpen.

Volg je me al op Facebook?

Op Facebook kan je altijd een reactie achterlaten.
Elke woensdag post ik daar een video en het thema van deze maand gaat over ZINVOL LEVEN.
In de rubriek 'Lief Lijf' kan je ook alles terugvinden wat ik hierover plaats en vind je ook vaak linken die ik er nog extra bijplaats.

P.S.: Vanaf volgende week ga ik steeds meer mijn eigen creatieve processen delen, misschien krijg je dan ook zin om zelf creatief aan de slag te gaan. Ik kan het alleen maar aanmoedigen.

Inspirerende groet,
Kristine