Iets betekenen voor een ander

24.12.2021

Een klein gebaar kan al veel betekenen voor iemand.
Het past helemaal bij de kersttijd om ook zorg te dragen voor mensen in je omgeving en zeker in deze tijd, waar we duidelijk in twee kampen worden verdeeld, kan het nuttig zijn om stil te staan bij

  • hoe mensen tot een beslissing komen?
  • wat speelt nog meer op de achtergrond?
  • mag je ook kritisch zijn en opkomen voor jezelf?
  • kan een ander zijn/haar standpunt misschien ook juist zijn?
  • is gelijk hebben hier eigenlijk belangrijker dan de zoektocht naar de waarheid?

Een begrijpende blik en een hoofdknik kan nu veel betekenen, het hoort toch niet dat mensen worden uitgesloten om welke reden dan ook.

Laten we weer meer opkomen voor elkaar, laat voelen dat je elkaar liefdevol blijft ondersteunen, het kan een wereld van verschil maken voor iemand.

'Een boom staat bekend om zijn vruchten, een mens om zijn daden. Een goede daad is nooit voor niets.
Hij die hoffelijkheid zaait, zal vriendschap oogsten en hij die vriendschap plant, oogst liefde.'

St. Basilius De Grote

Universele liefde

Iets betekenen voor de wereld

Dat kan ook terwijl je je wensen in vervulling ziet gaan. Want jij creëert je eigen leven, zolang je in harmonie met de levenswetten handelt. Alles start bij een brandend verlangen, alleen moet je natuurlijk wel weten wat je wilt.
Het scherpstellen van je wensen, doelen en verlangens zijn hierbij een eerste stap.

Wat is je grootste verlangen?
De eerste keer dat ik zelf stilstond bij deze vraag had ik het vreselijk moeilijk om mijn focus te houden op één wens. Ik kon blijkbaar niet kiezen, het was dus moeilijk voor me om mijn wens klaar en duidelijk te krijgen. Het bleef vaag en ik kon er eigenlijk niets mee en dan gebeurt er uiteraard ook niets.

Hartenwensen

Tegengestelde wensen heffen elkaar op, dus steeds wisselen en niet duidelijk krijgen werkt het ganse scheppingsproces tegen. Toch spijtig dat we onszelf zo vaak tegenwerken.

Wat ook niet mag worden vergeten is dat als je een wens uit, deze ook altijd jezelf en het grote geheel mag gaan dienen en niet ten koste mag gaan van anderen. Heb ik het al eerder gehad over egocentrische en echte hartenwensen?
Bij een hartenwens weet je dat je jezelf verruimt, ontplooit en je grenzen verlegt, je gaat dus groeien en brengt het beste in jezelf naar boven, je voelt zelf ook dat deze wens wordt gevoed door kracht, liefde en wijsheid, energie, licht...

Scheppende levenskunstenaar

Egowensen

Wat je absoluut dient te vermijden zijn de wensen vanuit het ego, die ook anderen kunnen schaden, ten koste gaan van anderen, waarmee je wil bluffen en hengelt naar bewondering.

Het dient ook helemaal jouw wens te zijn en niet die van je ouders, je partner of nog iemand anders.
Het verlangen dient jou, je doet het niet omdat iemand het van je verwacht. Bij een goede wens voel je altijd vreugde!

Volgende maand ga ik het hebben over ‘verlangen’. Elke woensdag een post op Facebook, maar ook op deze website onder de rubriek ‘lief lijf’

Ik wens iedereen mooie dromen voor 2022 en dat ze allemaal mogen uitkomen zodat ze jou en je omgeving veel licht en liefde brengen.

Lieve groet,
Kristine