Ons hart is een levensstroom van liefde.

29.04.2022

Waar we als mens vaak onbewust nog steeds veel mee bezig zijn, is onze eigenwaarde.

Ondanks alles wat we aan kennis vergaard hebben, ondanks alles wat we al aan succes in de wereld heb-ben gezet, ondanks alles wat we al hebben bewezen, uitgewerkt, getoond en hebben opgebouwd, voelen we ons bij momenten toch onzeker.

Wat we dan eigenlijk nodig hebben, is meer eigen-liefde. Meer liefde voor onszelf zal ons in staat stellen om het niet buiten onszelf te zoeken,
zodat we zelf in staat zijn om te relativeren, te voelen en te weten dat we altijd voldoen en niets moeten bewijzen.

Ons hart is een levensstroom van liefde.

Levensstroom van de liefde

Laat die starheid van het denken varen en ga meer voelen. Laat je niet langer belemmeren maar sta open voor de energie die je omringt.

Zie hoe het leven zich openbaart, laat angst varen en ga in vertrouwen rustig meebewegen en laat je verwonderen.

Wie vastloopt in het leven, beweegt niet mee.

Trek je niet terug als verandering zich aandient, maar wees ontvankelijk voor de nieuwe mogelijkheden die op je pad verschijnen.

  • Laat je masker vallen en toon jezelf aan de wereld. Wie ben je echt?
  • Laat ook verdriet stromen, duw het niet langer weg maar vraag naar de boodschap achter het verdriet.
  • Blijf groeien en zie elke pijnlijke trigger als een baken die je naar het licht wil brengen.

Pijn is een gebied dat wacht op liefde!

Ben je bereid meer licht toe te laten? Hoe meer je begrijpt wat je uit een bepaalde situatie kan leren, des te sneller kan je die situatie ook achter je laten.

Pijn en boosheid mag er zijn.

Het vraagt jouw aandacht en jouw observatie. Reageer niet vanuit die pijn of boosheid, maar laat ZIJN en observeer wat het met je doet, ga daarbij steeds dieper op zoek naar de oorsprong van de pijn. Zo blijf je als mens groeien en kunnen we patronen doorbreken.

Als je terugkijkt op je leven, zie je dan hoe je intussen bent gegroeid? Hoe was je 3 jaar geleden? Hoe reageerde je 2 jaar geleden en hoe en waar sta je nu? Zie en voel je die groei? Zie je dan ook nieuwe mogelijkheden, andere opties? En durf je intussen ook open te staan voor een andere werkelijkheid?

Want dat is waar we op worden voorbereid.

Momenteel is er heel veel onrust, we voelen dat er veel gebeurt en onbewust geeft dit veel mensen het gevoel dat ze de controle kwijt zijn.

We staan eigenlijk aan de start van grootse veranderingen.

Het oude leven voldoet niet langer.

Er is een mentaliteitsverandering nodig, nieuwe structuren dienen zich aan.
Er ontstaan nieuwe bewegingen. We sluiten een cyclus af en gaan ons stap voor stap openstellen voor nieuwe mogelijkheden.
Er is een mindshift bezig.

Mensen hebben meer aandacht voor hun mentaal welzijn. Ze willen flexibeler werkuren, meer thuiswerk, uit de ratrace stappen, een zinvolle job die voldoening schenkt... Men denkt nu meer na over een loopbaan, of men durft steeds meer te kiezen voor een radicale wending in het leven.

Waar ben ik mee bezig?

Je kan pas gaan beseffen hoe slopend die ratrace is, als je er niet meer in zit.

Tijdens mijn burn-out bijvoorbeeld, toen ik pas na 3 weken eindelijk mijn werk kon loslaten -omdat ik dat moest van mijn coach en ook op aandringen van mijn huisarts- voelde ik mijn lichaam eindelijk volledig tot ontspanning komen, kon ik eindelijk weer slapen en ben ik gaan beseffen ‘waar was ik nu eigenlijk mee bezig?’.

Ik had geen zin meer in mijn stresserende en ondergewaardeerde job.

Waar ben ik mee bezig

Zo gaat het niet langer.

Van zodra je dat begint te beseffen, lukt het niet meer. Je wilt niet langer voor iets of iemand anders leven, maar gaat kiezen voor jezelf en gaat leven volgens je eigen verlangens.

Het wordt steeds lastiger om de roep van je hart en je gevoel te negeren.

Je gaat steeds meer vanuit de innerlijke gevoels-wereld je leven verder zetten en je omgeving scannen en daarbij ook meteen weten wat wel of niet bij je past.
Je gaat meer afgestemd op jezelf, je leven verder zetten en andere keuzes maken.

Doen waar je van gaat stromen

Afgestemd op je grotere doel, actie ondernemen en moeiteloos en in flow leven, daar kiezen we toch voor? Voel je geen flow bij wat je doet? Dan zit je in een weerstand-modus, dan ben je dingen aan het forceren, dan doe je zaken die je niet graag doet of doe je dingen omdat je denkt dat het zo hoort…

Gun jezelf geregeld rust en ruimte, dan kan je het leven anders gaan ervaren, niet langer vanuit verkramping, beperkende gedachten en een malend hoofd. Maar vertrekkend vanuit je hart, je buikge-voel, je intuïtie, de fluistering van je ziel volgen.

Controle loslaten

Als jij je steeds bewuster wordt van je prachtige talent, je mogelijkheden en jouw kracht, dan ben je ook bereid de controle los te laten en te laten zijn. Niet langer in de overleven-modus vertoevend en vechten en ploeteren; maar in zelfvertrouwen laten stromen, in onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en totale zelfacceptatie, mee bewegen met die levensstroom van liefde. Vanuit de verbinding met je hart laten ontstaan en moeiteloos het nieuwe leven aangaan.

Leef jij in voortdurende weerstand en strijd tegen het leven?
Voel jij je uitgeput en doodmoe, lig je vaak wakker en pieker je veel? Voel je dat je tegen een burn-out aanhangt? Vastgelopen in het leven? Lees dan hier verder.