Stress verstoort onze energiereserves

29.10.2021

Hoe kan je gezondheid en ziekte anders benaderen?
Ben je bereid je bewuste geest te gebruiken om een leven te creëren dat overvloeit van gezondheid, geluk en liefde?

Zelfkennis

Als je durft te geloven dat je je eigen leven kan bepalen, dat er een wetenschappelijk gefundeerde weg is die je uit de slachtofferrol haalt en je tot medeschepper van je bestemming maakt. Ben je dan bereid te geloven dat zelfkennis je krachtig maakt?

Als je gaat ontdekken dat bepaalde overtuigingen je beperken in je leven en dat door je overtuigingen te veranderen, je ook het roer over je leven in eigen handen krijgt, ben je dan bereid die weg te bewan-delen? Zou je een nieuw bewustzijn overwegen?

Kompas 2

Een lichaam uit balans

Een slechte gezondheid komt voort uit een combi-natie van geestelijke, lichamelijke, emotionele en spirituele problemen. Voeding, stress en emoties beïnvloeden onze gezondheid en net daarom kijk ik ook graag naar de oosterse geneeskunst, waar men het lichaam als een verzameling aan energiebanen en meridianen bekijkt.

De meeste medicijnen onderdrukken ziekte en pijn, zonder de oorzaak aan te pakken. Als men nu de energiegolven -die men ook in de reguliere genees-kunde via de scantechnieken gebruikt om ziektes op te sporen- ook energetisch zou gaan inzetten, kan men werken met trillingsfrequenties om in te grijpen in het ziekteproces.

Het gaat om onze energie

Denken verbruikt energie, negatief denken beïn-vloedt op een negatieve manier hoe de hersenen het lichaam aanstuurt. Daarom zegt men ook bij elke zware medische behandeling dat positief blijven zo belangrijk is voor het genezingsproces.

De kracht van je bewuste geest blijkt zelfs effectie-ver dan medicijnen, omdat het hier ook weer gaat om energie. Door je geest op positieve gedachten te richten en negatieve -energieverslindende gedach-ten- te bannen, heeft men een krachtig middel tot een betere gezondheid.

We mogen hierbij alleen niet vergeten dat ook ons onderbewuste een grote rol krijgt toebedeeld.

De onderbewuste geest

De onderbewuste geest is reflexmatig van aard en heeft ook vaak onjuiste overtuigingen opgeslagen en besturen ook ons biologisch functioneren. Overtuigingen zijn besmettelijk en daarom hebben uitspraken van geneesheren een grote impact. Als een geneesheer zegt niets meer voor je te kunnen doen, hoe kan je dan met je geest nog gaan helen?

Weet dat je altijd kan kiezen, je kan kiezen voor een leven van liefde of een leven van angst.
Kies je voor een leven van liefde, dan zal je lichaam reageren door in gezondheid te groeien.
Het zijn onze overtuigingen die ons leven besturen.

Weten wat je wilt!

Het is dus belangrijk dat je niet alleen positief gaat denken maar ook stress gaat mijden, en daarbij ook actief op zoek gaat naar een vreugdevol, liefdevol en vervullend leven door eerst te weten wat jij graag wilt. Dit stimuleert je groeiproces!

Stress zet automatisch een vecht-, vluchtreactie in gang en verbruikt je energie, die je dagelijks nodig hebt voor je immuunsysteem. Als beiden -angst en ziekte- zich voordoen, gaat je energie altijd eerst uit naar de vecht-, vluchtreactie.
Angst en stress zetten een beschermingssysteem in gang dat niet bedoeld is om continu actief te zijn. Je zorgen maken is meer dan ongezond, het ondermijnt je gezondheid.

Stress

Het is wellicht geen fijne gedachte en voor velen moeilijk te aanvaarden, dat we zelf de grote verantwoordelijkheid dienen op te nemen voor ons eigen welzijn. Laat dus ongezonde angsten los en verwezenlijk jezelf.

De mooiste en diepste emotie die we kunnen ervaren is de gewaarwording van het mystieke. Het is de kracht van alle ware wetenschap.


Albert Einstein

Kwantumfysica

Volgens de kwantumfysica is alles energie.
De planeet is één levend, ademend organisme, dat beschermd moet worden tegen menselijke hebzucht, onwetendheid en slechte planning.

De mens verstoort de natuurlijke orde
. De mens leeft niet meer in harmonie met die orde, maar tracht de natuur te overheersen. De moderne wereld is van spirituele aspiraties overgestapt op een strijd om vermeerdering van materieel bezit.
Wij vertegenwoordigen allemaal een klein deel van het geheel en door te knoeien met het evenwicht, zal de overleving, dus ook die van onszelf, in gevaar komen.

De nieuwe manier

We bereiden ons nu voor op een nieuwe manier van leven en beseffen dat onze gedachteloze wijze van handelen destructief is voor de planeet en voor onszelf. Dit is een geordend patroon in de natuur dat zich herhaalt en ook ons wereldbeeld zal veranderen. We gaan erkennen dat we niet moeten handelen in functie van de wet van de sterkste, maar op een manier die steun biedt aan iedereen en alles op onze planeet.
Als we gaan erkennen dat we spirituele wezens zijn die net zo hard liefde nodig hebben als gezonde voeding, kunnen we groeien op de evolutionaire ladder, groeien naar een hogere versie van onszelf en liefdevoller gaan leven.

Voel je je aangesproken? Heb je daarbij nood aan een stappenproces waarbij het voor jou ondersteunend en voedend kan gaan werken? Voel je dat je wil werken aan verandering en wil je hierbij je leven in eigen handen nemen en daarbij van een toestand van angst in een toestand van liefde geraken?

De fluistering van je ziel helpt je op weg naar de nieuwe jij.

Bron: De biologie van de overtuiging – Hoe je gedachten je leven bepalen.
Dr. Bruce Lipton

Fotos: Unsplash free images