Zelfonderzoek en zelfinzicht leggen diep verborgen wensen bloot.

12.11.2021

Krachtige boodschappen vanuit je kern ontvangen.

Durf gewoon aanwezig te zijn en ga je persoonlijke reis aan, zodat je die krachtige boodschappen vanuit de kern kan ontvangen.

Er zijn altijd verhalen uit de ziel die kunnen oprijzen, als je kan ontspannen.

Als je ruimte kan bieden, een veilige ruimte kan creëren. Je hoeft geen resultaat te zien, maar het kan, als je er maar voor open staat.

En als je verder durft te vertrouwen op de aangeboren wijsheid van je kern, ga je ook altijd krachtiger worden.

Hoe kan je je trilling nog verhogen?

Energiedoorstroming

Landen en gronden

De psoas speurt altijd naar veiligheid, als je steeds in de overlevingsstrategie verkeert, krijg je een overbelasting van het zenuwstelsel.

Door te stampvoeten kan je bovenlichaam ontspan-nen, doordat je onderlichaam en benen de energie weer laten doorstromen. Dit geeft vaak ook een hernieuwd zelfgevoel.

Ook fitness kan hiertoe bijdragen. Lichaamswerk kan voedend zijn en ons begeleiding bieden richting gezondheid, maar om blijvende veerkracht te ervaren en het zelfgevoel te voeden, dienen we ons open te stellen voor onze kern, ons diepste wezen en vanuit die connectie het leven voluit aangaan.

Je levensdoel vinden

Je levensdoel vinden is de kloof overbruggen tussen wat je hoofd weet en wat de onderbuik voelt.
Er is geen correctie maar connectie nodig!

  • blijf genieten,
  • voel dat je er echt toe doet
  • je bent niet machteloos
  • kwetsuren kunnen geheeld worden
  • je kan altijd je levensdoel vinden

Je afstemmen op jezelf en dichterbij je kernbewust-zijn komen, brengt herinneringen naar boven over hoe je als klein kind was en dat geeft een ander gevoel van ZIJN.

Soms kan een ervaring een gevoel van verdriet en verlies oproepen, van wanhoop, van woede. Weet dan dat het evenwicht verstoord is geweest.

Hoe bestaat het dat we vergeten wie we zijn en dat we de waarheid in onze kern ontkennen?

Het is mijn intentie, mensen ontvankelijk te maken voor die innerlijke rijkdom en ze daar altijd opnieuw te laten op afstemmen, zodat we allemaal samen een krachtig, voedend veld creëren waar iedereen zichzelf kan zijn.

Onze zintuigen zijn de ontvangers van de boodschappen en verbinden en verweven ons met die stroom van informatie, de energie die alles in zich draagt.


Liz Koch

Emotioneel geraakt en aangeraakt worden

Het verlangen is een gebaar van groei dat essentieel is voor verbinding, transformatie en innovatie, een stem diep van binnenuit die niet genegeerd kan worden.

Door het verlangen te onderzoeken als een vorm van dwalen volgen we een impuls gewoon voorbij het vertrouwde gebied naar het onbekende als een gepland zaadje dat zich naar de zon beweegt en soms vang je een vluchtige glimp op buiten die grens precies op de rand van het bewustzijn. Door geduldig te vertragen, ben je daar ontvankelijk voor, ontvankelijk in je hart zodat er een impuls kan waargenomen worden voor hij er helemaal echt is. Als we langzaam tot rust komen en luisteren naar de wijsheid die rechtstreeks uit de kern van ons wezen komt dan begint het grote ontrafelen.

Probleem is de kernintegriteit, we hebben geen helder zelfgevoel. De psoas is een subtiel vaag weten, de oervonk in de buikkern, het natuurlijk ritme observeren. Dus de psoas onderzoeken is een nieuwe manier van waarnemen van onszelf de wereld en het andere en het schept diepe verbondenheid.

Beweging als medicijn

Als we op andere onverwachte manieren bewegen wordt ons weefsel letterlijk hervormd, dit vergroot onze creatieve mogelijkheden. Zo ontstaat er een ruime mate van ontvankelijkheid. Denken met ons hart en onze onderbuik, zelfs met onze lymfe, dient zich aan.

Door middel van adem, geluid, golven, microbeweging, pulsatie, gebaren,… kunnen mensen hun lenigheid, kracht en spontaniteit herstellen en dit op alle leeftijden.

Vandaag de dag hoeven we slechts tijd vrij te maken om af te dalen in ons eigen levende systeem, zonder andere agenda, to-do-lijst, of verwachting van uitkomst of resultaat dan simpelweg ontvankelijk te willen zijn voor wat het tij van een immer stromende zee teruggeeft.

Als kind zijn we heel beweeglijk en worden we voortdurend aangemaand stil te zijn en stil te zitten, minder moeten brabbelen, maar duidelijk spreken enz. Dit afdwingen sluit het weefsel af van de creativiteit en het gevoel van voluit leven.

Ga weer denken met het hart, vraag het hart wat het verlangt. Heelheid is ons geboorterecht, onze diepe verlangens mogen weer worden gehoord. Voel weer vreugde, heb weer aandacht voor je unieke zijn.

Leegmaken, vertragen, rusten, landen, jezelf voeden en thuiskomen bij jezelf!
Dat is een proces waar ik je ook doorheen wil helpen, onszelf voeden door speels creatief de eerste stappen te zetten, de bezielde taal van het spelen in te zetten.

Onze leergierigheid vormt een aangeboren impuls die vaak gepaard gaat met muziek, beweging, verhalen vertellen en lachen en is daarmee een cruciale voedingsbron.

Zo kan men weer te groeien!
De fluistering van je ziel
helpt je hier een heel eind mee op weg!

Deel 1 en deel 2 fluistering

Vrij uit meanderen geeft toegang tot overvloedige bronnen van ongekende uitwisseling zodat ons vertrouwen om simpelweg onszelf te zijn ten diepste wordt gevoed.

Wat in deze blog cursief staat zijn zinnen uit het boek van Kiz Koch.

Bron: Psoas, de spier van de ziel – Symbool voor de verbinding tussen lichaam en ziel


Liz Koch

Lief lijf

Volg je ook lief lijf, DE rubriek waar ik dieper inga op onze gezondheid, met elke maand drie tips en uitleg over een onderwerp. Deze maand gaat het over stress en de relatie met de grote lendenspier, de Psoas.

Met de link hieronder ga je rechtstreeks naar lief lijf.

Zorgen voor het lieve lijf | Het Spiraalvormig Pad